VERHALEN

Er is in april 2016 een boekje verschenen: ‘Verhalen uit Annie’s Eetclub’.
Het boekje is samengesteld door Ton van Erven en Willem Visser aan de hand van interviews die zij met leden van de eetclub hebben gehouden.

boekje_webOp woensdag 18 mei 2016 vond de officiële presentatie plaats in aanwezigheid van het bestuur van de stichting, erelid Bram Peper en de voorzitter van de gebiedscommissie Delfshaven, Tom Harreman.
Voorzitter Ton van Erven van de Stichting Annie Verdoold reikte het boekje uit aan Annie. Hij prees het belangrijke werk van Annie en haar eetclub in Spangen.

Burgemeester Aboutaleb schreef het voorwoord.
Ton van Erven, voorzitter van de stichting, over het ontstaan van het boekje.

In het boekje komen vervolgens zestien gasten van de eetclub aan het woord.
Zij vertellen over hun leven in Spangen en hun liefde voor de wijk. Verhalen met een lach en een traan. Ook vertellen zij hoe ze bij de eetclub zijn gekomen en wat zij daarvan vinden.

Inhoud:

1. Ode aan Rotterdam-west
  2. Weer durven dromen
  3. Gevormd door handicap
  4. Altijd de positieve kant blijven zien
  5. Een oude getrouwe van de eetclub
  6. Op een bankje kom je altijd wel met iemand in gesprek
  7. Heimwee in Alexanderpolder
  8. Karren als ik 65 word!
  9. Van Spangen gaan houden
  10. Wat je meemaakt moet je ook weer achter je laten
  11. Een bezige bij in Spangen
  12. Netwerk is goud waard
  13. Vrijwilliger bij Wijkwijzer
  14. Sparta én Griekenland
  15. Kwiek gezelschapsmens met groot sporthart
  16. Meer dan halve eeuw lief en leed in Spangen
  17. Tot slot

lepel2

vork-2

Het zijn vaak hartverwarmende verhalen en de auteurs Willem Visser en Ton van Erven besluiten dan ook met de constatering:

We hebben in dit boekje een aantal gesprekken samengebracht met mensen uit een generatie die opgroeide tijdens de Tweede Wereldoorlog en de jaren van wederopbouw. Wat deze verhalen bindt, is dat ze zich afspelen in Rotterdam, een stad met een bijzondere (recente) geschiedenis.
Volgens sommigen zelfs een stad zonder geschiedenis. Zoals het ook een stad zonder hart zou zijn.

Als deze verhalen ergens van getuigen, dan toch vooral van het feit dat Rotterdam een geschiedenis heeft en wel degelijk een warm kloppend hart.

Het gaat om verhalen van een uitstervende generatie. Dat maakt deze verhalen zo uniek.
U kunt het volledige boekje met deze link als pdf downloaden.
De auteurs wensen u veel leesplezier.

De uitgave van ‘Verhalen uit Annie’s Eetclub’ is mogelijk gemaakt door:

flat14_logo header
DemiSec:
Veilig Ondernemen
Secretariaatsservice
Evenementondersteuning
www.demisec.nl
 Flat14:
Boekhoud- en
administratiekantoor
www.flat14.nl
 TXTPRO*nl:
Tekstwerk en
webdesign
www.txtpro.nl

Op 18 mei 2016 is het boekje officieel gepresenteerd. Een impressie hiervan vindt u hier.