NIEUWS & MEDIA

Onze Stichting en Annie’s Eetclub in het nieuws
De afgelopen jaren kwam Annie Verdoold regelmatig op bijzonder positieve wijze in het nieuws. Tegenwoordig betreft dit ook het nieuws betreffende haar ‘Annie Verdoold Stichting’ en ‘Annie’s Eetclub’. Onderstaand treft u de recente publicaties.


Presentatie boekje ‘Verhalen uit Annie’s Eetclub’ (18 mei 2016)
In april 2016 verscheen: ‘Verhalen uit Annie’s Eetclub’.

boekje_web

18 mei 01Hierin hebben de auteurs Ton van Erven en Willem Visser een aantal interviews met leden van de eetclub gebundeld. De leden vertellen over hun leven in en hun liefde voor Spangen. Het zijn vaak hartverwarmende verhalen met een lach en een traan. Ook vertellen zij hoe ze bij de eetclub zijn gekomen en wat zij de eetclub voor hen betekent.
Op woensdag 18 mei vond de officiële presentatie plaats in aanwezigheid van het bestuur van de stichting, erelid Bram Peper en de voorzitter van de gebiedscommissie Delfshaven, Tom Harreman.

Voorzitter Ton van Erven van de Stichting Annie Verdoold reikte het boekje uit aan Annie. Hij prees het belangrijke werk van Annie en haar eetclub in Spangen.

18 mei 02

Bram Peper ontvangt het boekje uit handen van Annie

 

18 mei 03

 

 

 

Nicolette Bakker van sponsor DemiSec krijgt het boekje uitgereikt door Ton van Erven

 

 

 

 

Onder het genot van een hapje en drankje konden de gasten ten slotte genieten van een optreden van het smartlappenkoor.

18 mei 04

18 mei 05

naar boven


Verhalen uit Annie’s Eetclub in De Havenloods (26 april 2016)
In De Havenloods schreef Gerrit van Loon een stukje over de publicatie van het boekje ‘Verhalen uit Annie’s Eetclub.’

annie havenloods 2

Klik hier voor het volledige artikel.


Annie Verdoold op RTVRijnmond  (1 maart 2016)
Annie Verdoold verjoeg in de jaren ’90 Franse drugstoeristen uit Rotterdam-Spangen. In het tv-programma ‘7 Minuten’ van RTVRijnmond op 1 maart 2016 blikt ze terug op deze roerige tijd.


omroepmaxAnnie’s eetclub op Max
Annie’s eetclub in Wijkcentrum Westervolkshuis

Een pareltje uit de oude doos! In 2013 besteedde omroep Max met het programma Max maakt het mogelijk aandacht aan Annie’s eetclub. Annie Verdoold kookt in Wijkcentrum Westervolkshuis in Spangen twee avonden per week voor de ouderen in de wijk. De ouderen krijgen hier voor 3 euro echt een gezellig avondje uit. … Lees meer

Bron: wmoradar, nov 2014


Annie VerdooldAnnie verdoold: een kind is de toekomst
Wie tegenwoordig door Spangen fietst, ziet een redelijk nette wijk met genoeg groen en speelruimte voor kinderen. Maar dat is niet altijd zo geweest. Zo’n vijfentwintig jaar geleden maakten drugsdealers hier de dienst uit.

‘Toen mijn jongste kinderen klein waren, vonden ze regelmatig een heroïnespuit op straat’, vertelt Annie Verdoold. ‘Ze speelden ‘junkie en dealer’ in plaats van ‘cowboy en indiaan’. Spangen ligt vlak bij de snelweg en er waren veel lege panden. Die waren aantrekkelijk voor gebruikers en dealers, die daarmee gewoon tussen de gezinnen met kinderen zaten. Drie jaar lang praatten we met de gemeente en de politie om iets aan de situatie te doen. Tot op een dag een Franse drugsrunner slipte met zijn auto. Hij raakte op een haar na een klein meisje dat op de stoep zat te spelen. Toen was de maat vol. We zeiden: ‘we stoppen met praten en gaan het zelf oplossen’. Lachend: ‘Ja, dat zeiden we wel, maar we hadden natuurlijk geen flauw idee wat we nou eigenlijk moesten gaan doen.’ …… Lees meer

Bron: website gemeente Rotterdam, okt 2014

naar boven