NETWERK IS GOUD WAARD

Elly van de Hoeve

annie 03Elly van de Hoeve is pas sinds januari 2015 bij de eetclub. Ze had een moeilijke tijd achter de rug waarin haar partner overleed aan leukemie.
Aan hem had ze heel veel steun, maar ‘nu moet ik het allemaal alleen doen’. En dat is lastig, want ze heeft een handicap die je niet van buitenaf ziet: ‘Ik kan niet lezen. Ik zeg het maar eerlijk, maar de meeste mensen
geloven me niet.’

Hoe is dat zo gekomen? Zelf zegt ze ‘ik zat in het verdomhoekje.’
Daarmee bedoelt ze de school voor moeilijk lerende kinderen in de Rösener Manzstraat. Veertien jaar was ze toen ze de school verliet en ging werken. Inpakwerk in de Spaanse Polder bijvoorbeeld. Heerlijk vond ze het.

Ze trouwde, maar dat huwelijk liep al snel op de klippen. Haar tweede man maakte het geld van haar moeder op en pas met haar derde man vond ze iemand waar ze daadwerkelijk steun aan had. Maar die is nu onlangs overleden.

Ze heeft het nodige meegemaakt, maar, zo zegt ze zelf: ‘Ik kom er nog steeds doorheen.’
Wat daarbij helpt is dat er voldoende mensen zijn bij de eetclub, maar ook daarbuiten die haar, waar nodig, ondersteunen en helpen met haar administratie en post.
Zo’n netwerk is goud waard.

Bij Annie kwam ze na een tip van een andere eetster. Het is niet alleen het eten, maar ook de
gezelligheid. Ze eet ook bij De Put en in Schiedam, want zelf eten maken kost haar teveel moeite.

Elly van de Hoeve is in de Hofstedestraat geboren en verhuisde later naar Spangen waar ze ruim dertig jaar heeft gewoond. Tegenwoordig woont ze in de Engelsestraat in Oud-Mathenesse.
Onlangs heeft ze voor het eerst sinds lange tijd kunnen genieten van een vakantie op een camping in Oostvoorne, waar ze vroeger had gestaan met haar vriend.
Dat was genieten: ‘Ik heb hele dagen gefietst.’ Vol trots laat ze haar gebruinde armen zien en zegt: ‘Ik wil graag nog een hoop doen.’

vork-2